Работното време на Детска къща „ПОПИВАЩ УМ” е от 8:00ч. до 18:00ч. от понеделник до петък. Детска къща „ПОПИВАЩ УМ” затваря врати само за национални празници; за периода между 23-ти декември и Нова година.

В ежедневната програма на децата са включени:

  • Закуска;
  • Работа с Монтесори материали;
  • Игри на открито;
  • Обяд;
  • Следобеден сън;
  • Допълнителни свободно избираеми занимания – спорт, танци, чужди езици, арт занимания;

Програмата, по която се обучават децата в Детска къща „ПОПИВАЩ УМ” следва стриктно принципите на Монтесори метода.

ЗАЩО Е ВАЖНО ДЕЦАТА ДА ИМАТ РЕЖИМ?

Според д-р Мария Монтесори през първите 6 години от живота си, детето има съзнание, което функционира много различно от това на възрастния, тъй като подсъзнателно попива огромно количество информация, буквално въплъщавайки в себе си усещанията и впечатленията, получавани от заобикалящата го среда без усилие и без да осъзнава, че го прави.

По тази причина драстичните или чести промени в режима или в заобикалящата детето среда могат да са причина за объркване и дори стрес за него. За малките деца е трудно да се ориентират във времето - час, два или три – те трудно могат да измерят и усетят. Но ако имат изграден режим, те винаги ще знаят за какво е време, какво следва. Тази рутина дава на децата спокойствие и увереност. Важно е храненето, сънят, играта, банята да се случват по едно и също време всеки ден. Така биологичният часовник на детето се настройва и то няма да се тревожи и превъзбужда.

Режимът дава на децата самоувереност и независимост, учи ги да планират добре времето си.

Попиващ Ум
0888 788 733
popivasht.um@abv.bg