Петя Георгиева Марковска – Бончева – учител

Петя Бончева е един от основателите на Детска къща „Попиващ ум”. Определя се като непоправим оптимист, силно вярващ в доброто у хората.

Петя е бакалавър по Международни икономически отношения и магистър по Международен бизнес. Средното си образование завършва в Езикова гимназия, в родния си гр.Смолян. Свободно владее писмено и говоримо английски, немски и руски език. Предходният й професионален опит включва работа като Фронт-офис мениджър за Международна туристическа верига, Мениджър продажби в туризма, Управител на фирма за организиране на събития.

В началото на 2014г., след допълнителна квалификация започва работа като инструктор по йога и английски за деца в град Варна. От началото на 2015г. работа по метода Монтесори като помощник възпитател в детска градина в гр. Варна.

През 2017г. участва в AMI уъркшоп „Монтесори образование 3-6” с лектор Мария Рот. В момента преминава курс на обучение Методът „Монтесори“ за деца от 0 до 6 г. и „Монтесори“ метод за деца със специални образователни потребности, от асоциация Монтесори - Ръка за Ръка (член на Montessori Europe и Pacific Northwest Montessori Association).

Убедена, че е намерила призванието си и че Монтесори педагогиката е нейната дълго търсена мечтана работа, в момента следва магистърска програма „Иновации в предучилищното образование”.

В начинанието Детска къща „Попиващ ум” Петя се впуска с много абмбиция, желание за работа и вяра в това, че: „Детето е надежда и обещание за човечеството!“

Попиващ Ум
0888 788 733
popivasht.um@abv.bg