Аглика Петрова – учител

Аглика Петрова е педагог с магистърска степен „Иновации в предучилищното образование” – ШУ ”Епископ Константин Преславски” и бакалавърска инжинерна специалност „Експлоатация на флота и пристанищата” в ТУ-Варна. Средното си образование завършва в СОУ ”Свети Климент Охридски” - гр.Варна, специалност ”Английски език и информатика”.

Професионалният й опит включва седем години работа с частни клиенти в Office1 Superstore и Организатор работа с клиенти за ветроходен кораб „Royal Helena”, след което кариерното и развитие претърпява тотален обрат. Той се дължи на периода след раждането на вече 9-годишната и дъщеря, по време на който тя открива най - голямото си вдъхновение – децата! Следва кратък професионален опит във Великобритания, след който се завръща с нова мисия „работа с деца”.

През 2014г. преподава английски език в детска градина към дружество „Лабиринт”. Периода 2015 - 2017г. работи като преподавател по английски език в езикова школа „Британика”. Там черпи безценен опит с деца от 4 до 11-годишна възраст, разбирайки, че школата използва някои от похватите на метода Монтесори - тристепенния урок, обучение на всички сетива, преход от конкретното към абстрактното и други.

В периода 2017 - 2019г. работи по метода Монтесори в Монтесори детска градина, обучавайки деца от различни националности на възраст 3-6г., в група с двуезично обучение (на български и английски език). През 2017г. участва в Образователна конференция „Детско развитие и социална среда”, организирана от Институт Монтесоти България.

Аглика определя себе си като щастлив човек, който има възможност да работи с по-добри, по-креативни и уникални същества – децата! Вдъхновена от Монтесори и убедена на база опита си, че няма друг начин за правилно развитие на децата, освен именно следвайки тяхната истинска природа, Аглика продължава да се обучава и преоткрива богатството на този метод!

В момента преминава курс на обучение Методът „Монтесори“ за деца от 0 до 6 г. и „Монтесори“ метод за деца със специални образователни потребности, от асоциация Монтесори - Ръка за Ръка (член на Montessori Europe и Pacific Northwest Montessori Association).

Попиващ Ум
0888 788 733
popivasht.um@abv.bg